Gladmotionär. Livsnjutare. Motorcyklist. Bokslukare. Naturälskare. Fritidspedagog. Massagaterapeut. Yogalärare. Barnyogalärare. Det är ord som beskriver delar av  mig, Anki Öberg som driver företaget Yoga i Öst .

Jag kom första gången i kontakt med yogan i Umeå under en utbildning till massageterapeut . Det var hathayoga med en indisk  lärare och det gav mersmak. En tid senare gick jag till ett prova-på-pass i livsyoga här i Skellefteå och blev fast! Det kändes som att komma hem och yogan har funnit i mitt liv sedan dess.

Steget från att leda vatten- och rygggympa till att leda yoga är inte långt även om yogan omfattar så mycket mer. Dessutom kände jag att kunskapen är alltför fiffig för att inte förmedlas till andra, så jag hoppade på ännu en yrkesutbildning: yoga- och meditationslärare enligt Yogi Bhajan. 

Företget kom till världen 2006 och jag åker ut på allehanda yogauppdrag. Jag håller några klasser i veckan under dag- och kvällstid på olika platser i Skellefteå med omnejd  - oftast  inomhus men allra allra helst utomhus.